خامنه‌ای منکر نقش ایران در حمله حماس شد: «پیشانی جوانان فلسطینی را می‌بوسیم»

رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرد: آن‌ها که می‌گویند حماسه اخیر کار غیر فلسطینی‌ها است دچار محاسبه غلط شده‌اند

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه ۱۸ مهر در سخنانی، حمله حماس به اسرائیل را «زلزله ویرانگر» نامید و در عین حال مدعی شد که ایران در این عملیات نقشی نداشته است.

به گزارش پایگاه خبری رهبر جمهوری اسلامی، خامنه‌ای که در مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری نیروهای مسلح سخن می‌گفت، تاکید کرد: «ما پیشانی و بازوی طراحان مدبر و هوشمند و جوانان فلسطینی را می‎‌‌بوسیم اما آن‌ها که می‌گویند حماسه اخیر کار غیر فلسطینی‌ها است، دچار محاسبه غلط شده‌اند.»

او با تمجید از عملیات طوفان الاقصی، حمله به اسرائيل را «اقدامی شجاعانه و فداکارانه» نامید و افزود: «این بلا را عملکرد خود صهیونیست‌ها بر سرشان آورد. وقتی ظلم و جنایت از حد گذشت، وقتی درنده‌خویی به نهایت رسید، باید منتظر طوفان بود.»

او ادامه داد: «رژیم غاصب صهیونیستی هم از لحاظ نظامی هم از لحاظ اطلاعاتی یک شکست غیرقابل‌ترمیم خورده است. شکست را همه گفتند، من تاکیدم به غیرقابل‌ترمیم بودن است. این زلزله ویرانگر توانست بعضی از سازه‌های اصلی حاکمیت رژیم غاصب را ویران کند که تجدید بنای آن سازه‌ها به این آسانی امکان‌پذیر نیست.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در شرایطی که از کشته و اسیر شدن غیرنظامیان اسرائیلی به دست نیروهای حماس تصاویری تکان‌دهنده‌ در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود، رهبر جمهوری اسلامی مدعی «مظلوم‌نمایی» تل‌‌آویو شد و گفت: «دشمن خبیث و ظالم حالا که سیلی را خورده، سیاست مظلوم‌نمایی در پیش گرفته. دیگران هم کمکش می‌کنند. رسانه‌های دنیای استکبار کمکش می‌کنند، این مظلوم‌نمایی ۱۰۰ درصد خلاف واقع و دروغ است. این رژیم غاصب است، ظالم است، متجاوز است، جاهل است، یاوه‌گو است، اما مظلوم نیست.»

خامنه‌ای اسرائیل را «هیولای دیوسیرت» خواند و ادامه داد: «این مظلوم‌نمایی را رژیم اشغالگر بهانه قرار داده است برای اینکه بتواند باز به ظلم مضاعف خودش ادامه بدهد اما این محاسبه غلط است. عزم جوانان شجاع و از جان‌گذشتگان فلسطینی با این جنایت‌ها استوارتر می‌شود. گذشت آن روزی که کسانی می‌آمدند بلکه بتوانند با زبان، با نشست و برخاست با ظالم برای خودشان در فلسطین یک موقعیتی ایجاد کنند. امروز فلسطینی‌ها بیدارند و طراحان فلسطینی با مهارت کامل مشغول کارند.»

پیش از گفته‌های رهبر جمهوری اسلامی، تعدادی از مقام‌های ارشد دیگر نظام نیز نقش داشتن ایران در حمله حماس به اسرائیل را تکذیب کرده بودند. نمایندگی ایران در سازمان ملل هم در بیانیه‌ای اعلام کرد که تهران در حمله حماس دخالتی نداشته است.

این در حالی است که وال استریت ژورنال روز یکشنبه ۸ اکتبر (۱۶ مهر) در گزارشی به نقل از اعضای ارشد حماس و حزب‌الله، گروه‌های شبه‌نظامی تحت‌حمایت تهران، نوشت که مقام‌های امنیتی جمهوری اسلامی به حماس در برنامه‌ریزی حمله غافلگیرانه به اسرائیل کمک کرده‌اند. این روزنامه افزود که مقام‌های ارشد سپاه در نشست دوشنبه گذشته در بیروت، به این حمله چراغ سبز نشان داده‌اند.

 به گزارش وال‌ استریت ژورنال، فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از ماه اوت برای طراحی حملات چندجانبه هوایی، زمینی و دریایی و تمرکز بر مهم‌ترین رخنه به مرزهای اسرائیل از زمان جنگ اعراب و اسرائیل (یوم کیپور) در سال ۱۹۷۳ با حماس کار کرده بودند.

واشنگتن‌پست نیز روز دوشنبه نهم اکتبر (۱۷ مهر) در گزارشی، به هماهنگی حماس با جمهوری اسلامی ایران در حمله به اسرائیل پرداخت و نوشت که برخی مقام‌های اطلاعاتی می‌گویند حماس از ایران کمک تسلیحاتی و آموزشی دریافت کرده است.

در این گزارش اشاره شد: «گفته می‌شود ایران که به طور گسترده از شبه‌نظامیان فلسطینی حمایت می‌کند، در جریان حمله اخیر اعضای حماس به اسرائیل نیز نقش داشته است. این حمله دست‌کم یک سال پیش با حمایت کلیدی متحدان ایرانی برنامه‌ریزی شد و طی این مدت، تهران به حماس آموزش نظامی، کمک لجستیکی و همچنین ده‌ها میلیون دلار برای تامین تسلیحات ارائه کرد.»

در گزارش واشنگتن‌پست، به نقل از یک مقام اطلاعاتی غربی آمده که تحلیل انجام‌شده در پی این حمله، به چندین ماه آماده‌سازی حماس اشاره دارد که دست‌کم از اواسط سال ۲۰۲۲ آغاز شده است. همچنین بیش از ۱۲ تحلیلگر اطلاعاتی و کارشناس نظامی از پنهان‌کاری و پیچیدگی حمله حماس از جمله حملات هماهنگ‌ در سراسر مرز اسرائیل از طریق زمین، دریا و هوا ابراز شگفتی کرده‌اند. به گفته این کارشناسان، حمله‌ای در مقیاس حمله روز شنبه بدون کمک خارجی قابل‌توجه به حماس، بسیار چالش‌برانگیز است.